intrebari & raspunsuri....

Intrebari :
Cum sa nu ma pierd in ganduri care atrag toata frica care o simt sa ia forma....sa ma distruga in fiecare zi si fiecare speranta, vis de al meu sa para pierdut ? cum imi pastrez sufletul sa fie optimist cand vad ca in jurul meu totul dispare ?

Raspunsuri : Atragem tot ce se intampla in jurul nostru......daca intr-o zi lumea se va sfarsi, sau daca nu vom avea casa, iubirea, prietenii, situatiile dorite e numai vina noastra ! Ne pierdem speranta prea repede, la cea mai mica ocolire a drumului pe care il parcurgem ne speriem...la oricare hop pe care trebuie sa-l sarim ne este frica sa nu ne impedicam...si nu in zadar s-a zis ca « De ceea ce iti este frica nu scapi »...pentru ca ne gandim...si orice gand ia forma...
Frica, gandurile rele, ura, fac parte din viata noastra si nu putem sa facem nimic sa nu le mai simtim ...dar trebuie sa ne cunoastem mai bine sa nu ne reprimam sentimentele, pentru ca vom ajunge sa nu putem sa simtim bucuria, lasa-te purtat de orice sentiment ai, ne va ajuta sa invatam mai multe depre noi....dar in nici un caz sa nu le lasam sa napusteasca in viata noastra si sa ne acapareze gandurile , inima....Nimic nu e pierdut si putem lupta zeci de ani pentru ceea ce ne dorim, numai gandeste-te daca chiar merita si daca ai avea ce ti-ai dorit peste zece ani, ai fi la fel de multumit ?!
Visele nu trebuie niciodata sa moara, pot desigur sa se transforme pe masura ce traiesti si iti doresti altceva... ! Nimic nu trebuie sa ne distruga...si nimic nu are puterea sa o faca decat noi insine...nu exista acel ceva caruia nu ii putem face fata..pentru ca ne facem cu mana noastra exact atat cat putem sa primim, sa suportam...
Sufletul e singura ta comoara, inima, iubirea...si de multe ori ne grabim sa spunem dupa o suferinta ca nu vom mai iubi, si incercam sa inchidem aceste sentimente....si gresim, pentru ca asa vom incerca sa negam esenta noastra...nu vom mai fi oameni ci niste marionete manevrate de sentimente negative si indiferenta...ceea ce simtim e harul care il are fiecare dintre noi si trebuie acceptat, folosit ca si cum nu ai mai avea altceva de facut in aceasta viata....iubirea nu consta doar in avea persoana pe care ti-o doresti langa tine...iubirea conta in tot ceea ce vezi in jurul tau...poti sa incepi prin a iubi muntii, apa, copacii...peisajele....tot ce vezi are nevoie de iubire...si chiar daca nu crezi, sau nu vezi cum, ele te vor iubi inapoi si iti vor trimite in viata ta exact ceea ce ai nevoie !
Nimeni si nimic din viata ta nu dispare...totul avanseaza si odata cu viata trebuie sa avansezi si tu, sa accepti ca unele cicluri se inchid si altele se deschid spre binele tau si a celor din jur....nu e nimic rau, nimic distrugator doar gandurile noastre pe care din fericire le putem controla si din orice situatie sa luam ceea ce credem ca a fost mai bun....Nu fi trist, nu judeca...ca totul e o oglinda, ceea ce nu iti place la altul inseamna ca e si in tine.....traieste fiecare clipa ca si cum nimic rau nu te poate afecta, si daca te afecteaza incearca sa te gandesti cate lucruri bine ai in viata...pentru cate trebuie sa multumesti....totul o sa vina de la sine odata ce te vei intelege pe tine si vei trai viata in fiecare zi ca si cum ai luat-o de la capat... !O sa fie bine trebuie doar sa crezi !!

No comments:

Post a Comment