cat timp traiesc fluturii?

Am ajuns la limita la care trebuia sa ajung de mult,am crezut in fluturi ce pot trai mai mult decat o zi......am crezut ca bunavointa si prietenia pot dura o viata...ca oamenii nu sunt asa cum toata lumea spune...ca sansele ti se vor oferi cand iti va fi mai greu si ca orice lucrul bun din viata ta nu trebuie neaparat urmat de consecinte si responsabilitati....nu e asa!.....fluturii nu traisc mai mult decat o zi.....prietenia nu dureaza o viata si orice om se schimba in anumite imprejurari fara nici un motiv intemeiat iar orice lucrul bun e urmat de responsabilitati si consecinte...


Poate nu exista conceptul de prietenie adevarata, dar asta nu inseamna ca nu avem nevoie de acei oameni care pretind ca sunt ! Nu va exista un om care sa-ti fie prieten o viata, care te va accepta cum esti fara sa te judece, sau care iti va da o mana sa te ridici si sa te tina sus doar pentru ca odata ti-a fost prieten ! Multi aruncam vorbe cand suntem suparati, ne certam si jignim sau regretam, dar dupa ce trece momentul ramane doar gustul amar si sentimentul de vinovatie ca de fapt, nu simteai toate vorbele acelea !
Unii oameni au puterea sa-si ceara scuze sau sa realizeze ca nu avem cum sa gandim cu totii la fel sau cum sa schimbam un om cu vorbe , ci doar sa jignim sau sa pierdem pe cineva din viata noastra din cauza incapatanarii sau a orgoliului !
Toti avem nevoie de persoane in viata noastra bune sau rele , incapatanate sau binevoitoare, diferite de noi sau cu aceleasi vise , care ne respecta sau nu, care ne ajuta sau ne pun piedica....de la fiecare invatam ceva care ne construieste caracterul , care ne face sa ne dam seama cu ce suntem mai sus sau mai jos fata de ceilalti , ce am putea face sa nu gresim si maine sau peste o saptamana....Nu alunga un om din viata ta doar pentru ca nu crezi ca e compatibil cu tine,cu ce ai fost tu invatat sa faci sau sa gandesti...pentru ca suntem la fel dar in acelasi timp cu totul diferiti... !
Avem nevoie de tradare , incredere , iubire , tristete , dezamagire , bucurie....si sunt sigura ca daca ai sa cauti gasesti asta in fiecare om, chiar si in tine !
Invata sa ierti nu ca sa fii mai bun....invata sa accepti nu ca sa fii mai intelept...invata sa iubesti nu ca sa fii iubit.....invata sa plangi nu ca sa te descarci....invata ce inseamna toate aceste sentimente in primul rand ca traiesti printre oameni....si ca sa ne facem viata mai usoara trebuie sa vedem motive in ceea ce facem noi intai si dupa aceea cum ii afecteaza pe altii.....dupa ce vei invata sa ierti, sa iubesti, sa accepti, sa plangi pentru ca esti doar om fara sa invinovatesti pe altii , dupa aceea vei ajunge sa cunosti intr-adevar intelesul sentimentelor si vei putea intelege ca si tu esti exact la fel ca ei !iar cand va veni momentul sa treci mai departe si sa inchizi ochii in fata greselilor sau pur si simplu in fata lucrurilor pe care crezi tu ca nu sunt asa cum ti le doresti , de fapt te vei ierta pe tine, te vei iubi pe tine, te vei accepta pe tine, vei plange pentu tine....
Cu totii trecem prin aceleasi suferinte sau bucurii numai ca situatiile sunt diferite !
Sa ierti nu e neaparat un sentiment bun dar e unul util daca vrem sa ne eliberam mintea de sentimente negative care ne afecteaza viata chiar daca observam sau nu !
.....Viata e un mare puzzle pe care nimeni niciodata intr-o viata de om nu il va putea dezlega !dar in fiecare zi invatam cum putem ajunge sa-l intelegem !

No comments:

Post a Comment